Ibiza a Baleári szigetcsoport része, Európa egyik legszebb és leghangulatosabb gyöngyszeme. A tengerpart fantasztikus homokja és a jellegzetes, hófehérre festett középkori hangulatú házai, szűk kis utcácskái miatt „Fehér szigetként” is szokták emlegetni. Kevésbé ismert, hogy az UNESCO az egész szigetet a Világörökség részévé tette föníciai, római és mór történelmi-kulturális értékei miatt. Egyedülálló emlékeket fedezhetünk fel a szigeten barangolva, csöppnyi kis falvak ibizai hagyományai, épületei és lakói várják, hogy a város zajától elszabaduló látogató megtekintse őket. Csodálatos faunával és flórával a tengerpart is elbűvöli a látogatókat, hiszen fantasztikus és nagyméretű zöld területek tartoznak egy-egy szállodakomplexumhoz.

Ibiza

Ibiza a sziget fővárosa eredeti nevén Evissa, egy bűbájos mediterrán város, amelynek békéjét csak nyáron „zavarják meg” az odalátogatók. A város egésze középkori hangulatot áraszt és erre a legjobb példa a dombon található Dalt Vila városrész. A szűk utcácskákon sétálgatva találkozhatunk a középkori spanyol építészet minden apró részletével.

San Antonio

San Antonio a sziget második legnagyobb városa. Tengerpartja többnyire sziklás, de itt is található kiépített, homokos rész. San Antonio szintén híres éjszakai életéről, de annál is inkább a Cafe del Marrol. A kávézó teraszáról ugyanis laza dallamok kíséretében este fél tíz körül csodaszép látvány tárul a nézőközönség elé, ahogy a nap tűzpiros izzógömbbé válva bukik a tengerbe, melyet a parton összegyűlt fiatalok kitörő tapsvihara fogad.

Formentor szigete

Formentor szigete Ibiza szomszédságában egy 82 négyzetkilométer területű sziget igazi földi paradicsom. Érintetlen természet, hófehér homokos, öblökkel szabdalt partok, horgászok és búvárok álma.

Playa d’en Bossa / Santa Eulalia

Playa d’en Bossán, valamint Santa Eulalián a kisgyermekes családok is szívesen üdülnek, hiszen a tenger csodaszép és a szállodákban gondoltak a legkisebbekre is. Több kilométer hosszú szakaszon sorakoznak a hotelek, amelyek szobái egytől egyig a tengerre néznek az erkélyek ferde kialakításának köszönhetően. A szállodák, üdülőkomplexumok a nyugalom és a zavartalan pihenés paradicsomai, az üdülőhelyek központjában viszont nyüzsgő élet zajlik, főleg esténként.

További nyaralási tippek
Ravenna
Izola szállás
Pompidou Központ