A Profhilo kezelés Bioremodellingként is ismert, egy új típusú hialuronsavas kezelés. Általában az arc területén alkalmazzák, és a kezeléssel önmagában is látványos eredmények érhetők el. Mivel a készítménynek nincs mellékhatása ajánlható bárkinek, aki az öregedés folyamatát szeretné lassítani, vagy a már meglévő ráncokat akarja csökkenteni, és visszakapni a bőre üdeségét és feszességét.

Mit jelent a Profhilo kezelés?

A hialuronsavas kezelések már régóta népszerűek és jól ismertek a szépülni vágyó páciensek körében. Az orvos esztétika fejlődésével és a beavatkozások iránti igényekkel párhuzamosan újfajta módszerek jelennek meg a szépségpiacon. Maga a Profhilo egy hialuronsavas kezelés, a lényege, hogy a feltöltőanyagot érzéstelenítés után az arc meghatározott pontjaiba fecskendezik be.

Miben újdonság a Profhilo?

Jellemzője, hogy a piacon ma ez az egyik olyan készítmény, amely a legnagyobb töménységben tartalmaz hialuronsavat. A speciális összetétele miatt a befecskendezés után a bőrben eloszlik, elterül, és nem csomósodik. A hatása összetett, egyrészt lifting hatású, mélyen a dermiszben hidratál – ezáltal csökkennek a ráncok-, a másik fontos tulajdonsága, hogy képes újjáépíteni a bőrt, és stimulálni a már megereszkedett bőrszövetet. A látható eredmények egy bizonyos idő elteltével, kb. másfél hónap múlva jelennek meg.

Miben különbözik a hagyományos hialuronsavas kezeléstől?

Az arcba injekciózott hialuronsav egy adott területen fejti ki a hatását és növeli a volument. A különbség az, hogy a Profhilo a beadás után el kezd terjedni a bőrben, majd ezután egyenletes eloszlik nem csak közvetlenül a beadás helyén.

Miért ajánlják a fiatalabb korosztály számára is?

Egyre gyakrabban hangsúlyozzák a megelőző kezelések jelentőségét. Ennek az az oka, hogy a bőr már fiatalabb korban csökkenő mértékben kezdi el termelni a kollagént, és az elasztint, amelyek biztosítják a bőrünk hidratáltságát, rugalmasságát és feszességét. Ahogy a természetes anyagok mennyisége csökken, úgy alakulnak ki az első még halovány ráncok, majd ezek egyre inkább elmélyülnek. Az időben megkezdett beavatkozások serkentik a kollagén és elasztin termelődést, ezáltal lassíthatóvá válik az öregedési folyamat.

Hol alkalmazható a Profhilo?

Általában az arc területén alkalmazzák – kiegészítve a dekoltázs, nyak területével, de jól feszesíthetők a kézfejek és a test bármely része, ahol a bőr petyhüdtté vált.

Miért van előzetes konzultáció?

Az előzetes konzultáció egyrészt a bőr állapotfelmérésére szolgál, másrészt a szakorvos minden felmerülő aggodalomra választ ad, tájékoztat a kezelés menetéről és a várható eredményekről. Az orvos a kezelést megelőző teendőkre is felhívja a figyelmet, például arra, hogy a Profhilo kezelés előtt már egy nappal kerülni kell a vérhigító készítmények szedését.

Fájdalmas-e a Profhilo kezelés?

Mivel a kezelés előtt a befecskendezés helyét (a bioesztétikai pontokon) a bőrt helyi érzéstelenítéssel készítik elő, így maga a kezelés nem jár fájdalommal. Akár ebédidőben is (20-30 perc alatt) elvégezhető.

Mehetek-e edzeni a kezelés után?

A kezelés után nagyon fontos, hogy magas faktorszámú krémet használjunk. A testmozgást, megerőltető fizikai tevékenységet egy napig nem szabad végeznünk – annak érdekében, hogy az anyag tökéletesen beépülhessen. Ezenkívül ne tervezzünk erre az időre szoláriumozást, napozást, és szaunázást sem.

Hány kezelés szükséges a látható eredményekhez?

A legjobb eredmények eléréséhez legalább két kezelés elvégzése ajánlott, a két alkalom között egy hónap kihagyással. A pozitív hatása már az első kezelés után látható, de legtökéletesebben 8 hét múlva fog látszódni. A tartóssága páciensfüggő, olyan egyéni tényezők befolyásolják, mint az anyagcsere gyorsasága, de függ a feltöltéshez használt anyag mennyiségétől.

Hányszor ismételhető a Profhilo kezelés?

Mint a kezelések általában, a hatása átmeneti, általában fél év – egy évig tart, ezt követően ismétlő kezelésre lehet szükség. A kezelés ára függ attól, hogy mennyi anyagot használnak, illetve mekkora területet kezelnek, de már 80- 90 ezer forint környékén (alkalmanként!) találhatunk magunknak megfelelő, szakember által végzett kezelést.

Fotó: darvasmed.hu