Gran Canaria

A Kanári-szigetek hét nagy és hat kisebb szigetből álló csoport az Atlanti-óceánban. Minden szigetnek külön egyénisége van, egymáshoz való közelségük ellenére domborzatuk és növényviláguk eltérő. Az üdülők által legkedveltebb szigetek Gran Canaria és Tenerife.

Gran Canaria szigete csaknem kör alakú, átmérője 57 kilóméter, területe 1532 km2, ezzel a harmadik legnagyobb a Kanári-szigetek közül. Lakóinak száma 675.000 fő, akiknek több mint a fele a fővárosban, Las Palmas-ban él. Gran Canária déli partszakaszára az aranyló, finom homokú strandok jellemzőek, melyek közül kiemelkedik Playa del Ingles és Maspalomas. Itt a természet ékkövének emlegetett dunék sorakoznak, melyek között szélvédett völgyeket találunk, ahol sivatagi környezetben élvezhetjük a meleg napsugarakat. A tiszta és áttetsző víz hőmérséklete egész évben 20-24 C között mozog.

Las Palmas

Las Palmas a sziget északkeleti részén fekszik, a Kanári-szigetek legnépesebb területe és Spanyolország egyik legfontosabb kikötője. Kolombusz minden útja előtt heteket töltött el Las Palmasban. Emlékét ma a Kolombusz ház őrzi, mely a sziget első kormányzóinak lakhelye volt, manapság múzeumként látogatható. Las Palmas utcáit könnyű megszeretni, forgatagát pedig az európai nagyvárosokhoz lehet hasonlítani.

Las Palmas látnivalók

San Agustin

San Agustin bizarr sziklákkal körülvett vidéken fekszik, és azok számára ajánljuk, akik egy kicsit nyugalmasabb helyet keresnek, mint a szomszédos Playa del Ingles. A Las Flores sétány a homokos tengerpart mellett húzódik, amely vulkanikus eredetű. A sétány mellett számos étterem, bár, modern bevásárlóközpont található.

Playa del Ingles

A sziget egyik legismertebb és legnagyobb turistaparadicsoma. A modern üdülőváros közvetlen a sekély, homokos, dűnékkel tarkított tengerparton fekszik. A strand mögött emelkednek a homokdűnék, amelyek a sziget ismertetőjegyei. Playa del Inglesen több bevásárló-és szórakoztató központ várja a vendégeket.

Playa del Ingles homokdűnék

Maspalomas/Meloneras

Masplomas a sziget déli csücskén fekszik, strandja homokdűnékkel övezett. Az utóbbi években fejlődött igazán ez az üdülőhely, ahol számos szórakozási és sportolási lehetőség várja a vendégeket.

Maspalomas

Palmitos Park

Barranco de Fataga völgyében, 20 hektár területen lévő mesterséges szubtrópusi park. Rengeteg ritka növénnyel találkozhatunk itt, többek közt 45 féle pálma, kaktusz fajták, 1200 féle madár, főleg papagáj él a parkban, híres a lepkeház és az akvárium, ahol sok ritka tengeri és óceáni halat csodálhatunk meg.

Palmitos Park

Cruz de Tejada

A sziget legszebb kilátóhelye, amely 1520 m magasan fekszik. Innen belátni az egész szigetet, sőt, tiszta időben még a kb. 220 km-re fekvő Tenerife sziget legmagasabb hegyét, a hófödte Pico del Teidé-t is megcsodálhatjuk.

Teror

A sziget vallási központja Teror. A 15 000 lakosú város közepén áll a 18. században épült Bazilika (Nuestra Senora del Pino). A legenda szerint 1481 szept. 8-án egy píniafenyő ágai között megjelent Madonna. Erre egy márványtábla emlékeztet, amely a bazilika homlokzatán látható.

Arucas

Arucas a banántermesztés központja. A banánövezet 40 km hosszan terül el a sziget északi részén. A városban található a Keresztelő Szent János templom, amely 1909-ben épült neogótikus stílusban.

Arucas

Pico de Bandama

A világ egyetlen lakott vulkáni krátere, amely Las Palmastól délnyugat felé található. A kráter 569 méter magas. Innen csodálatos kilátás nyílik Las Palmasra. A 200 méter mély kráterében egy remete lakik a kunyhójában és teljesen önellátó módon él.

Spanyolország nyaralás

Marbella

További utazási tippek – látnivalók
Dubai Parks & Resort