A turizmus-vendéglátás és a mezőgazdasági mérnök kihelyezett szakokat indítja el idén szeptembertől Kisvárdán a Debreceni Egyetem – közölte honlapján a felső-szabolcsi kisváros önkormányzata.

A településen létrehozott közösségi felsőoktatási képzési központban – a www.felvi.hu oldalon elérhető felvételi tájékoztató szerint – mindkét képzés elérhető lesz államilag finanszírozott és költségtérítéses formában is. A turizmus-vendéglátás szak nappali és levelező, a mezőgazdasági mérnök szak csak levelező tagozaton indul.

A képzés iránt érdeklődők kizárólag a www.felvi.hu oldalon keresztül jelentkezhetnek, az ehhez szükséges dokumentumok elektronikus feltöltésének határideje február 15. A felvettek a Debreceni Egyetemmel (DE) állnak majd hallgatói jogviszonyban, és tanulmányaik végén a DE diplomáját kapják meg.

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára tavaly júliusban jelentette be, hogy – több más város mellett – Kisvárdán közösségi felsőoktatási képzési központ kezdi meg működését 2016 szeptemberében.