Frenkie de Jong Barcelona

A Vörös Ördögöket a nyári átigazolási időszak előtt a Barcelona sztárjának 70 millió fontos megszerzésével hozták kapcsolatba.

A Manchester United “optimista” abban, hogy Erik ten Hag alatt létrejöhet az első nyári transzfer, nem is akárkivel, hanem a Barcelona sztárjával, Frenkie de Jonggal – állítják a hírek.

A holland főnök újra találkozhat a 25 éves játékossal az Old Traffordon, miután korábban az Ajaxnál is együtt dolgozott a játékossal. A spanyol Sport szerint de Jong Barca játékosként töltött ideje a végéhez közeledik, a United állítólag közel áll a 70 millió font értékű megállapodáshoz.

A United, amely az elmúlt hetekben tárgyalt a spanyol óriással a feltételekről, június közepéig szabott határidőt az üzlet hivatalossá tételére. A Barcának eközben lehetősége lesz javítani anyagi helyzetén, amennyiben az üzlet létrejön.

A középpályás, aki állítólag Ten Hag számára is prioritást élvez, még 2026-ig szóló szerződéssel rendelkezik a Camp Nouban, de a Vörös Ördögök hajlandóak jelentős fizetésemelést kínálni, hogy az egyik legjobban kereső játékos legyen, ami meghaladja jelenlegi Barca bérét.

A Sport azt is állítja, hogy a Barca “abszolút hajlandó elengedni őt”, bár van rá esély, hogy még mindig úgy dönt, marad a katalánoknál. A Unitednek azonban van egy alternatívája a Lazio Milinkovic-Savic személyében, ha az üzlet meghiúsulna.

A 27 éves játékost a Transfermarkt szerint 60 millió EUR-ra értékelik, de a United nem lesz egyedül a versenyben, hiszen a Paris Saint-Germain és a Juventus is figyelemmel kíséri a helyzetét. De Jong 2019-ben 65 millió fontért igazolt a Barcához az Ajaxtól, és azóta több mint 145 mérkőzésen lépett pályára – beilleszkedett Xavi csapatába, csak az elmúlt szezonban 47 alkalommal lépett pályára.
Fotó: focitipp.net