narancsbőr

Nyakunkon a bikini szezon, a kellemes nyári időben szívesen mutatjuk meg magunkat lenge ruhákban, vagy akár falatnyi rövidnadrágokban. Sokan állnak ilyen tájt kétségbe esetten a tükör előtt- látván az elmúlt év/évek rendszertelen és mozgásszegény életmódból fakadó hurkákat, és narancsbőrt. A kérdés az, hogyan tüntethető el a lehető leghamarabb és melyek erre a leghatékonyabb módszerek.

A narancsbőr közismert probléma, nemcsak túlsúlyos nőknél, hanem vékony testalkatúaknál is előfordul, de férfiak körében is tapasztalható. Leggyakrabban a fenéken, combokon fordul elő, de a csípőn és a hason látható. Ha orvosi oldalról közelítjük meg, akkor a szakirodalomból megtudhatjuk, hogy a cellulit oka egyenlőre ismeretlen, és már igen fiatal kortól, (20 éves kor felett) a szebbik nem 80 százalékánál megtapasztalható bőrelváltozás.

A narancsbőr kialakulásának hátterében genetikai okok és egyéni adottságok (például renyhe nyirokrendszeri működés) is állhatnak. Azonban mielőtt felmentést adnánk magunknak, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás, a kevés folyadék vezet általában a cellulit kialakulásához.

Megoldások narancsbőr ellen

Sajnos a narancsbőr ellen újra és újra fel kell vennünk a harcot, mivel eredménye csak időleges. Az életmód váltás és a rossz szokások leküzdése, a rendszeres testmozgás kombinációja sokaknál igen hamar sikerre vezet. Kiegészítésként ajánlható a szaunázás, a tengeri sós fürdőzés, vagy a hideg-meleg zuhany (masszírozó kesztyűvel) a problémás testtájékon.

Mezoterápiás módszerrel

Sokan tapasztalják, hogy hiába a kitartó edzés, bármennyire is figyel oda az illető az étkezésére, a problémás helyen sajnos megjelenik a narancsbőr jellegzetes tünete.

A modern orvostudomány révén az orvos esztétika számos kedvező megoldást kínál akár az öregedés tünetei, akár a cellulit ellen. A cellulitkezelés mezoterápiás módszerrel az egyik leghatékonyabb módja, ilyenkor a bőr felső rétegébe juttatnak be tűvel olyan anyagot, amely csökkenti a göbök számát és méretét, valamint jelentősen javítja a bőr vérellátását. A kezeléseket időnként szükséges megismételni, és az eredményesség érdekében ajánlott helyileg használt készítményekkel otthon is kezelni.