medencefedés

A medencefedés előnyei között első sorban a medenceszezon meghosszabbítását szoktuk emlegetni. Az esztétikai okok mellet további tényezők is szerepet játszanak abban, hogy az Alukov medence fedés mellett foglalunk állást jelen írásunkban.

A fedett medencék esetében nemcsak a párolgás csökkenthető, hanem a beltéri levegő szellőztetésének szükségessége és a külső levegő cseréje is. A ventilátorokat akkor is kikapcsolhatja, ha medencéjét fedél fedi, ami még több energiát takarít meg.

A medencék fedésénél pontosan milyen borítókra gondolunk? Röviden, technikailag sokféle megoldás elképzelhető, akár egy nagy műanyag lap is. A műanyag megfelel a gőzgátlás követelményének. Persze egy nagy műanyag lap, amelyet az Obiban vagy a Praktikerben megvásárolhat, valószínűleg nem a legjobb választás. Nagyon nehéz kezelni és tárolni, könnyen sérül, és a napfény hatására is rendkívül gyorsan romlik a minősége. Használhat egy egyszerű műanyag lapot, de ez nagyon kényelmetlen megoldás lesz, és valószínűleg csak 1 évszakig fogja használni.

medence fedés

A legjobb, ha speciálisan medencékhez tervezett fedelet használ. Speciális anyagokból, például UV-stabilizált polietilénből, polipropilénből vagy vinilből készülnek. Ezek általában átlátszóak. A borítók még világosak vagy sötét színűek is lehetnek.

Az úszómedencék számára a legkisebb költség beruházással elérhető medencefedés a buborék (vagy a nap) fedél . A buborékfedelek hasonlóak a buborékcsomagoló anyaghoz, kivéve, ha vastagabb műanyagot használnak, és UV-inhibitorokkal rendelkeznek.

A vinil burkolatok egy keményebb anyagból állnak, és hosszabb élettartamuk van, mint a buborékfedőknek. A szigetelt vinilborítások vékony, rugalmas szigetelésű rétegben is kaphatók.

A szabadtéri medencék hőt nyernek el a naptól, és a napenergia 75-85% -át elnyeli a medence vize. Ez jelentősen hozzájárul a medence fűtési igényeinek csökkentéséhez. A medencefedél bizonyos mértékben csökkenti a napenergia-hasznosítás hozzájárulását, attól függően, hogy milyen típusú. Az átlátszó buborékfedél 5–15% -kal csökkentheti a medence napenergia-abszorpcióját. A teljesen átlátszatlan fedél 20-40% -kal csökkenti azt. Ezt természetesen figyelembe kell venni a megfelelő medencefedési típus kiválasztásakor.