A műköröm stúdiókban számos újdonság varázsolja el a hölgyeket, hol egy új szín, hol egy új lakkozási technikával csábítanak el. A Shellac az egyik ilyen új trend, amely a modern technológiák felhasználásának eredményeként hódít napjainkban.
Modern korunkra jellemző a felhasználói igények növekedése, és azon elvárás, hogy a termék védje a felhasználót a legbiztonságosabb megoldással. A kutatók kifejlesztették a Shellac rendszert, amely 2 hétig tartós, fényes, hipoallergén, mentes a káros anyagoktól (nem tartalmaz formaldehidet, tulént és DBP-t) karcálló és könnyen leoldható.
A lámpa
A körömápolási termékek az UV fény hatására száradnak és szilárdulnak meg. Erre kizárólag az UV-A típusú fényt használják fel, mivel az UV tartománynak ez a legbiztonságosabb része. Technológiai szempontból, mind a fénycső, mind a LED jó megoldás, mert mindkettő lámpa UV fényt használ.
A formula
3 önálló formulát ötvöz, melynek a képlete szabadalommal védett ezek tökéletes kölcsönhatásban vannak:
A bázis lakk (Base Coat), amely az UV lámpa alatt szárad, polimert tartalmaz, amely lehetővé teszi az acetonnal való könnyű leoldást.
Színréteg (Color Coat), amely monomerek polimerek és szalvinok keveréke, amelyek a száradás közben lépnek működésbe.
Fedőlakk (Top Coat) egy kemény polimer réteg, amely eredménye hogy szép fényesek legyenek a körmök. Mindhárom Shellak réteg puzzle-ként illeszkedik egymásba, Így biztosítják, hogy a kapott felület szilárd és magas fényű lesz.
A folyamat
A siker három tényezőtől függ, ezért a rendszer alkalmazásánál különösen fontos a gyártó által meghatározott technológiai utasítások betartása:
1. A köröm előkészítése formázással, majd a körömbőr eltávolítása.
2. Átdörzsölés köröm előkészítő folyadékkal, reszelés nélkül, a fedőrétegeket vékony rétegben kell felvinni, és a z UV lámpa alatt a száradási idő betartásával kell végezni.
3. Eltávolítás a termékhez kifejlesztett leoldó batyu segítségével oldható meg.
A tartós hibrid körömlakk bevonat garantáltan 14 napig fényes ragyogó körmöket biztosít a vendégek részére.