Shellac

A műköröm stúdiókban számos újdonság varázsolja el a hölgyeket, hol egy új szín, hol egy új lakkozási technikával csábítanak el. A Shellac az egyik ilyen új trend, amely a modern technológiák felhasználásának eredményeként hódít napjainkban.

Modern korunkra jellemző a felhasználói igények növekedése, és azon elvárás, hogy a termék védje a felhasználót a legbiztonságosabb megoldással. A kutatók kifejlesztették a Shellac rendszert, amely 2 hétig tartós, fényes, hipoallergén, mentes a káros anyagoktól (nem tartalmaz formaldehidet, tulént és DBP-t) karcálló és könnyen leoldható.

Shellac

A lámpa

A körömápolási termékek az UV fény hatására száradnak és szilárdulnak meg. Erre kizárólag az UV-A típusú fényt használják fel, mivel az UV tartománynak ez a legbiztonságosabb része. Technológiai szempontból, mind a fénycső, mind a LED jó megoldás, mert mindkettő lámpa UV fényt használ.

A formula

3 önálló formulát ötvöz, melynek a képlete szabadalommal védett ezek tökéletes kölcsönhatásban vannak:
A bázis lakk (Base Coat), amely az UV lámpa alatt szárad, polimert tartalmaz, amely lehetővé teszi az acetonnal való könnyű leoldást.

Shellac

Színréteg (Color Coat), amely monomerek polimerek és szalvinok keveréke, amelyek a száradás közben lépnek működésbe.

Fedőlakk (Top Coat) egy kemény polimer réteg, amely eredménye hogy szép fényesek legyenek a körmök. Mindhárom Shellak réteg puzzle-ként illeszkedik egymásba, Így biztosítják, hogy a kapott felület szilárd és magas fényű lesz.

A folyamat

A siker három tényezőtől függ, ezért a rendszer alkalmazásánál különösen fontos a gyártó által meghatározott technológiai utasítások betartása:

1. A köröm előkészítése formázással, majd a körömbőr eltávolítása.
2. Átdörzsölés köröm előkészítő folyadékkal, reszelés nélkül, a fedőrétegeket vékony rétegben kell felvinni, és a z UV lámpa alatt a száradási idő betartásával kell végezni.
3. Eltávolítás a termékhez kifejlesztett leoldó batyu segítségével oldható meg.

Shellac

A tartós hibrid körömlakk bevonat garantáltan 14 napig fényes ragyogó körmöket biztosít a vendégek részére.