SPAR akciós újság

A SPAR a világ negyven országában jelenlévő nemzetközi áruházlánc. 1932-ben alapították Hollandiában, a cég nagy és kiskereskedők szabad társulásaként kereskedelmi láncot hoztak létre. Közös jelképüknek a fenyőfát választották, és a jelmondatuk szavainak kezdőbetűiből alakult a nevük DE SPAR-ra. Napjainkban négy kontinensen vannak jelen, a Nemzetközi SPAR Központ székhelye Amszterdamban van.

A SPAR Magyarországon

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 1991-ben alakult, központja Bicskén található. Az első üzletét Tatán nyitották meg. Az első időszakában a Billa üzletek SPAR-rá történt átalakítása és 22 Kaiser’s szupermarket, majd a Plus áruházak megvásárlása jellemezte. Majd az intenzív terjeszkedés következtében országszerte nyíltak az új építésű modern szuper és hipermarket üzletek. Nemcsak a forgalom, de a dolgozói létszámuk is megduplázódott.

Napjainkban, 2018 végére a SPAR Magyarország a 381 saját üzemeltetésű áruházon kívül franchise programjával együtt összesen 555 SPAR-logós üzlettel büszkélkedhet.

A SPAR Magyarország INTERSPAR hipermarket, SPAR szupermarket (benne City SPAR szupermarket) és franchise üzlet típussal van jelen.

Üzleti filozófiájában a vásárló áll a középpontban, amely a különféle vásárlói igényekhez való igazodást jelent, széles áruválaszték és kedvező ár biztosításával. A társaság 2018-ban a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjjal lett jutalmazva.

Termékeik között sajátmárkás árucikkeken belül az ételintoleranciával küzdők is egyre szélesebb palettáról választhatják ki a számukra megfelelő Free From feliratú termékeket. A kor szükségleteihez igazodva az élelmiszerlánc palettáján az egészségtudatos termékek széles választéka is megjelent, SPAR Vital felirattal, a vegán étrendet követők pedig a SPAR Veggi termékek közül választhatnak.

A SPAR akciós újságok hetente jelennek meg, és széles körben érhetőek el. A friss ajánlatokról, akciókról a Spar.hu weboldalon is lehet tájékozódni.