tanyafejlesztési pályázat 2023

A tanyafejlesztési pályázatok általában a Vidékfejlesztési Program keretében érhetőek el, amelynek célja a vidéki területek fejlesztése és az ott élők életminőségének javítása. Az alábbiakban néhány példa látható a tanyafejlesztési pályázatokra, amelyek várhatóan 2023-ban is elérhetők lesznek:

  1. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP): Az UMVP keretében lehetőség van támogatást igényelni a tanyák fejlesztésére, a mezőgazdasági tevékenységek bővítésére, valamint a vidéki turizmus fejlesztésére. A program célja a tanyák életkörülményeinek javítása, a vidéki gazdaság és a közösségi élet erősítése.
  2. Tanyafejlesztési programok: A Magyar Államkincstár Tanyafejlesztési programjának célja a vidéki területeken élők életminőségének javítása a tanyák fejlesztésével. A program keretében lehetőség van támogatást igényelni a tanyák infrastrukturális fejlesztésére, például a lakóhelyek, a gazdasági épületek, az út- és vízrendszerek, valamint a szennyvízkezelés fejlesztésére.
  3. Tanyafelújítási programok: A tanyafelújítási programok célja a régi, elhanyagolt tanyák felújítása és az új funkciókra történő átalakítása. A program keretében lehetőség van támogatást igényelni az épületek, a kertek és a telek rendezésére, valamint a szükséges infrastruktúra kialakítására.

Fontos megjegyezni, hogy a Tanyafejlesztési pályázat 2023-as kiírása és a további aktuális agrárpályázati lehetőségek és feltételek folyamatosan változnak, ezért érdemes rendszeresen tájékozódni a legfrissebb információkról a pályázatfigyelő honlapokon vagy a Magyar Fejlesztési Központ és az Agrárminisztérium honlapján.