toka eltüntetése

Míg sokak számára az egyre sokasodó és mélyülő ráncaik okoznak zavaró esztétikai problémát, mások a kialakult toka miatt szánják rá magukat egy orvos esztétikai beavatkozásra. A tokától az arc karaktere nem előnyére változik meg, és az életkorral, a lazuló kötőszövet egyre inkább zavaróvá válik. A karcsú nyakvonal elérése sokak számára vágyálom, és a páciensek egy része szkeptikusan áll hozzá minden orvos esztétikai beavatkozáshoz, hát még a drasztikusabb plasztikai műtéthez. Jó hír, hogy manapság szike nélkül is nagyon hatásos, és tartós eredményeket lehet elérni.

A toka eltüntetése sokakat érintő téma, így nem csoda, hogy a tokabontás az egyik leggyakrabban alkalmazott orvos esztétikai beavatkozás, hiszen a toka miatt sokan elégedetlenek az arcuk formájával. Nem csak idősebbnek, de teltebbnek is tűnnek miatta. Az ebédidős kezeléssel látványos és gyors eredmények érhető el, amely hozzájárul az önbizalom erősödéséhez.

Miért nehéz megszabadulni a tokától?

Maga a toka felhalmozódó zsír az áll alatti régióban, kialakulásának hátterében számos ok állhat. Sokszor állapítjuk meg valakiről, hogy hajlamos a hízásra, de hogy pontosan kinél hol jelennek meg a zsírpárnák, az nagyban függ az egyéni adottságoktól. Van, aki a csípőjére, combjára, mások a hasukra, fenéktájra híznak. De az is gyakori, hogy az áll alatt jelenik meg a zavaró zsírtömeg. Megszabadulni azért is nehéz a tokától, mert gyakran annak ellenére is megmarad, hogy az illető egészségesebb életmódra (táplálkozásra, sportolásra) vált.

Hogyan tüntethető el a toka?

Sokan kísérleteznek otthoni, hétköznapi módszerekkel a tokaméret csökkenése érdekében, de mint ahogy felületi krémezéssel a ráncok ellen sem tudjuk felvenni a küzdelmet, így a különböző ígéretek, trükkök által sugallt megoldások is sajnos csak pénzkidobás. Ha jobban utána olvasunk a témának, akkor láthatjuk, hogy az orvos esztétikai rendelők a kis és közepes méretű helyi zsírlerakódások esetén ígérnek látványos eredményt – minimál invazív beavatkozással, például szálbehúzással, mezoterápiával, vagy speciális zsíroldó eljárások által.

Mire jó az előzetes konzultáció?

Ha hosszú távú és látványos eredményeket szeretnénk elérni, akkor érdemes egy szakorvos által végzett, személyre szabott kezelést választani. A rendelők általában a szolgáltatás mellett, illetve annak feltételeként – ingyenes előzetes konzultációt kínálnak. Ez több szempontból is hasznos, egyrészt laikusként nem könnyű eldönteni, hogy számunkra melyik kezelés a legideálisabb. Az orvos segít kiválasztani azt az eljárást (vagy eljárás kombináció), amely a páciens számára a legelőnyösebb esztétikai eredménnyel jár. Hiszen az a cél, hogy az arcforma minél harmonikusabbá változzon. A toka gyakran egyéb esztétikai problémákkal párosul, hiszen a korral már a nyak és a dekoltázs bőre is elvesztette a feszességét, simaságát. Ilyenkor nem elegendő a tokabontás, az üde is fiatalos külsőhöz egy személyre szabott kezelési terv, valamint kúraszerű kezelés (hialuronsavas ráncfeltöltés, vagy botox kezelés) is szükséges lehet.

Milyen kezelések alkalmasak a toka eltüntetésére?

Nagyon jó eredmények érhetők el a következő kezelésekkel:

Aptos szálakkal – amely egy különleges szálbehúzásos technika, hatása akár másfél-két évig is tarthat.

FTC bioszálas bőrfeszesítéssel – amely felszívódó szálakkal történik, és a hatása akár egy évig is tarthat.

Mezoterápiás kezelés – amelynek során tűszúrásokkal juttatják be a hatóanyagot, általában 4-6 alkalmas kezelés sorozat ajánlott, és a későbbiekben fenntartó kezelések szükségesek.

 Sagoni Melt kezelés – amely egy zsíroldó injekciós eljárás, általában 3-4 alkalmas kezelés sorozat ajánlott.

Toka kezelés ára

Az említett kezelések ár-érték arányban igen nagy szórásban vannak: a legdrágább az APTOS szálas, amelynek nagyjából 120 ezer forint az ára, viszont a hatása a leghosszabb. A zsírbontó injekciózás pedig alkalmanként kb. 60 ezer forint. Míg a mezoterápiáért alkalmanként kb. 30 ezret adunk ki, és legalább 4-6-szor (+ a fenntartó kezelések ára), az FTC bioszálas bőrfeszesítést akár egy évre 50-100 ezer forintból is megúszhatjuk.